Fie pentru o gustare sau la micul dejun, salata de vinete este un preparat indragit si cautat de multi dintre noi. Este gustoasa, se prepara repede si este o alternativa usoara atunci cand vrem sa mancam ceva pe fuga, fie in sezonul rece fie in timpul verii. Nu ne lipseste din congelator tot timpul anului.
Mie imi place foarte mult salata de vinete si, ca sa ii multumesc pe toti de acasa, fiecare cu gustul lui, unii vor fara maioneza altii vor cu maioneza dar nu pica mereu bine :), am ales sa prepar salata de vinete cu mustar si zeama de lamaie. Este delicioasa si mult mai gustoasa decat cea cu maioneza dupa parerea mea, este perfecta si in post si in diete.
Asadar, am copt pe gratar 5 vinete maricele, le-am lasat sa se raceasca dupa care le-am curatat de coaja arsa si le-am tocat marunt. Apoi intr-un castron am frecat bine vinetele cu o lingurita de sare si ulei, am folosit 100 ml ulei de floarea soarelui, pana cand s-au deschis putin la culoare. Dupa care am adaugat 2 linguri de mustar, zeama de la o jumatate de lamaie si am amestecat. La final am tocat foarte marunt o ceapa rosie medie si am incorporat-o in salata.
Ador sa mananc salata de vinete cu paine prajita, patrunjel verde proaspat tocat si fasii de parmezan rase deasupra.