Imi plac prepatratele simple si care nu necesita un timp indelungat pentri gatire, sunt mereu in lupta cu timpul si de multe ori pregatesc cate ceva in fuga si rapid. In astfel de situatii apelez la borcanul de cuscus si il alatur unei salate proaspete de vara.
Cuscusul este un aliment versatil, poate fi servit in nenumarate feluri de mancare, salate, tocanite, sosuri. Si se prepara extrem de usor. Pur si simplu se pune cuscusul intr-un castron, se adauga apa fiarta cat sa il acopere si putina sare. Atat! 🙂
De aceasta data iau vreo 200 gr de cuscus si le pun intr-un castron cu un praf de sare, o lingura de ulei de masline, 2-3 catei de usturoi zdrobiti si tocati foarte marunt si putina zeama de lamaie, amestec si acopar totul cu apa fierbinte. Infasor castronul cu folie alimentara si las cuscusul sa se odihneasca pentru 5 minute timp in care absoarbe toata apa, se umfla, devine moale si pufos.
Separat intr-un bol pregatesc o salata de vara proaspata si plina de energie dintr-o rosie, un castravete, cateva fire de patrunjel, un strop de ulei de masline, un praf de sare.
Intre timp s-a inmuiat si cuscusul, il amestec cu o furculita ca sa il aerez putin dupa care il amestec cu salata, cu cateva masline si parmezan razuit deasupra.