Am descoperit recent quinoa si nu lipseste din dulapul cu seminte si cereale, il numesc “dulapul  cu sanatate”. Cred ca toata lumea ar trebui sa aiba unul :).

Frumusetea la quinoa consta in faptul ca se poate prepara foarte simplu si cu orice, este substitutul perfect  al orezului si este un aliment foarte sanatos. Mie imi place sa o alatur legumelor, verdeturilor, semintelor si intrucat este hranitoare si satioasa si destul de bogata in calorii o savurez intotdeauna la masa de pranz.

Am preparat  100 gr de quinoa asfel: am spalat granulele de quinoa in cateva ape pana cand apa este curata, astfel se inlatura pelicula care imbraca granula si care are un gust usor amarui, si am pus la fiert cu un praf de sare. La fierbere se procedeaza la fel ca si cu orezul si anume se adauga quinoa in de trei ori mai multa cantitate de apa fiarta in care se adauga un praf de sare si se fierbe 20 de minute.

Quinoa cu verdeata si seminte

In timp ce fierbe quinoa am tocat matunt cateva fire de patrunjel, marar si busuioc, si am pregatit un dressing din o lingura de ulei de masline, un praf de sare, 2 graunti de usturoi zdrobiti, zeama si coaja rasa  de la o jumatate de lamaie.

Quinoa cu verdeata si seminte

Intr-o tigaie am pus un mix de seminte compus din seminte de in, susan, chia si cativa muguri de pin, pe care marturisesc ca ii ador. Ii consum peste orice salata. Am lasat 5 minute semintele  pe foc, timp in care am amestecat continuu sa nu se arda si cand s-au rumenit putin am oprit focul si am dat tigaia la o parte.

Quinoa cu verdeata si seminte

Dupa ce a fiert quinoa, am scurs de zeama si am pus intr-un castron. Am turnat deasupra dressingul si verdeata si am amestecat. Pe platoul de servire am adaugat peste amestecul de quinoa cu verdeata si semintele proaspat prajite si am savurat acest preparat gustos, sanatos si cu adevarat delicios.