Sorbet de zmeura…numai denumirea  acestui senzational desert ma duce cu gandul la explozia de aroma si gustul delicios al acelor fructe minunate  pe care pur si simplu le ador…zmeurele.

Pot sa spun ca de abia astept de fiecare data sa vina vara si sa se coaca zmeura care este unul din fructele mele preferate. Prepar aproapte tot ce se poate prepara cu acest fruct, sirop, dulceata, il adaug in componenta multor deserturi delicioase, si nu in ultimul rand il folosesc pentru prepararea sorbetului.

Sorbetul este desertul nelipsit de la noi si partea frumoasa este ca il savuram in tot restul anului si putem simti din plin aroma fructelor oricand.

Achizitionez o cantitate maricica de zmeura in fiecare vara din care intotdeauna pun deoparte cateva pentru a prepara sorbet.

Sorbet de zmeura

De data aceasta am folosit 1 kg de zmeura pe care am am asezat-o intr-o strecuratoare mare si am stropit- o cu apa in mod repetat, nu am pus zmeura direct in apa deoarece este foarte firava si se zdrobeste foarte usor. Apoi am pus zmeura intr-un vas inalt si am blenduit-o dupa care, cu ajutorul unei site , am separate pulpa de seminte. A rezultat astfel un piure viu colorat si aromat in care am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie. Pregatesc un sirop din 300 gr zahar si 150 ml apa pe care le pun impreuna pe foc si las sa fiarba pana cand devin un sirop inchegat dupa care las siropul sa se raceasca.

Am amestecat piureul de zmeura cu o ceasca de miere si siropul de zahar iar apoi am pus sorbetul in  vase care rezista la congelator.

Sorbet de zmeura

Am amestecat sorbetul cu o furculita din doua in doua ore pentru a impiedica astfel formarea de cristale de gheata. Il scot intotdeauna cu 20 de minute inainte de a fi servit, pentru a putea fi usor scos din recipient.

Merita incercat, este un desert revigorant cu care ne putem rasfata oricand.

Sorbet de zmeura