Se apropie Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului si trebuie sa ne pragatim din timp. Iar pe langa pregatirea casei trebuie sa ne preocupam si de pregatirea mesei de Paste de unde nu are cum sa lipseasca desertul. Si cum sunt atatea de facut, m-am gandit sa prepar o prajitura simpla, rapida dar foarte gustoasa, o prajitura fara coacere cu mousse de afine si blat crocant din biscuiti cu nuca macinata, un deliciu.

Se prepara foarte usor.

Pentru prepararea blatului am nevoie de 350 gr de biscuiti digestivi, 150 gr unt cu un procent mare de grasime (82%), 100 gr nuca macinata. Zdrobesc biscuitii si ii amestec cu untul topit si nuca macinata. Separat pregatesc o forma dreptunghiulara reglabila pe care o acopar cu folie alimentara  apoi asez biscuitii in tava si ii presez usor pentru a se aseza uniform. Pana cand pregatesc mousse-ul  cu afine las blatul putin la rece.

Prajitura fara coacere cu mousse de afine

Pentru mousse incep cu prepararea unui ganache de ciocolata alba astfel: intr-o cratita cu fundul gros pun 200 gr de smantana grasa lichida pe care o aduc la punctul de fierbere, o dau la o parte dupa foc si adaug 300 gr ciocolata alba. O las 3-4 minute si apoi amestec pana cand se dizolva ciocolata.

Prajitura fara coacere cu mousse de afine

Prajitura fara coacere cu mousse de afine

Cand s-a racit ganache-ul adaug 300 gr de sirop de afine concentrat, pentru asta am apelat la camara cu minuni :), se poate folosi orice piure de fructe, si amestec pana cand se omogenizeaza. Separat mixez 500 gr frisca in care adaug esenta de vanilie si incorporez cremaganache cu afine si adaug 2 plicuri de gelatina dizolvata conform instructiunilor dupa ambalaj.

Asez mousse-ul in tava peste blatul de biscuiti si las prajitura la frigider cel putin 2 ore.

Prajitura fara coacere cu mousse de afine

Cand este gata presar deasupra fulgi de ciocolata alba si …este perfecta pentru a impresiona familia si invitatii intr-o zi de sarbatoare.