Fructele sunt nelipsite de la noi din casa, in special perele care sunt gustoase, sanatoase, hranitoare , pline de vitamine si fibre si aduc numeroase beneficii. Si, desigur, exista numeroase moduri de a le consuma si prepara.

Mie imi plac perele mai zdravene, mai tari, deoarece fac fata prepararii termice si se pot integra usor in multe preparate datorita texturii, in special la deserturi.

Combinatia de blat moale, pufos cu bucatele crocante si dulci de para este una delicoasa. Iar daca la toate astea se adauga si o glazura dulce acrisoara rezulta ceva cu adevarat spectaculos.

Blatul moale si pufos se pregateste din 300 gr faina cernuta in prealabil, o lingurita praf de copt, un praf de sare, 200 gr zahar brun care se amesteca apoi se adauga 3 pere curatate de coaja si seminte si taiate in cuburi mici, pe care le-am amestecat cu ingredientele uscate. Apoi am adaugat 3 oua si 150 gr unt moale si am amestecat din nou.

Compozitia astfel rezultata am turnat-o intr-o tava tapetata cu faina si ulei si am bagat-o la cuptor pentru 45-50 de minute. Ca sa verific daca s-a copt prajitura am folosit testul cu scobitoarea, daca iese uscata prajitura este coapta.

Odata racita prajitura, am pregatit o glazura  din 50 gr unt moale, 100 gr zahar pudra, zeama si coaja de la o lamaie pe care le-am amestecat cu telul si am turnat glazura deasupra prajiturii peste care apoi am presarat fulgi crocanti de migdale.

Prajitura cu pere si glazura dulce acrisoara

Un amestec de texture si arome tocmai bun de savurat in tihna la o lectura, un ceai…