
Trebuie sa incep prin a spune ca prajitura a carei reteta o voi prezenta in randurile ce urmeaza m-a cucerit si a devenit nelipsita din meniul meu. Cum zaresc cateva banana foarte bine coapte ma duc cu gandul direct la aceasta prajitura pufoasa si aromata cu banane si fulgi de ciocolata cu lapte.
Imi place tare mult aceasta combinatie si o pregatesc ori de cate ori am ocazia si in plus se prepara extreme de usor si rapid din cateva ingrediente.
Am cernut 303 gr de faina, am adaugat un praf de sare, o lingurita de praf de copt, 150 gr zahar brun, 150 unt topit, 3 banane foarte coapte transformate in piure cu ajutorul blenderului, coaja rasa de lamaie si 3 oua.
Am amestecat foarte bine aceste ingrediente si am adaugat 200 gr granule de ciocolata cu lapte dupa care am amestecat din nou si apoi am pus aluatul intr-o tava tapetata cu unt si faina si am bagat-o la cuptor pentru 45 minute.
Testul cu scobitoarea hotaraste daca s-a copt prajitura. Mireasma este deja in toata saca, miroase si arata delicios.
Mie imi place sa savurez aceasta prajitura alaturi de o lingura de smantana, dimineata, la cafea.