O supa cremoasa, fina si aromata de rosii este intotdeauna o idee senzationala atunci cand vine vorba de o masa usoara in anotimpul calduros.
Profit din plin de bogatia oferita de gradina mea si am pornit cu cosuletul sa adun bunatati pentru a aprepara o supa crema de rosii foarte gustoasa si satioasa. Am pofta de ceva usor si sanatos, preparat cu legume proaspat culese.
Asadar am umplut cosuletul cu 7 rosii medii, un ardei gras, o ceapa, o capatana de usturoi, 3 fire de busuioc, si m-am apucat de treaba. Am spalat bine toate legumele langa care am adaugat o bucata de radacina de telina, un morcov si o radacina de patrunjel. Am tocat marunt rosiile, ceapa si ardeii iar radacinoasele le-am razuit pe razatoarea mare si am pus totul intr-o oala impreuna cu 2 graunti de usturoi, 2 l de apa, o lingura rasa de sare si o lingurita de zahar si am pus pe foc, acoperind oala cu un capac.
Dupa 30 de minute pe foc toate legumele sunt fierte si adaug 3 graunti de usturoi zdrobiti si cateva fire de busuioc verde. Blendui totul si dau deoparte.
Intre timp pregatesc niste crutoane crocante alaturi de care voi savura gustoasa supa crema.
Tai in bucati maricele 4 felii de paine, presar sare, piper, oregano si ulei de masline, le amestec usor si le pun intr-o tava peste care am asternut o hartie de copt. Bag crutoanele la cuptor pentru 20 de minute.
Pregatesc bolul de supa peste care torn putin ulei de masline si adaug crutoanele crocante…o incantare.