
Gatesc foarte des cu carne de pasare de tara iar o supa usoara si delicioasa de perisoare din carne de pui de tara este intotdeauna o idee buna cand vrem sa servim o masa de pranz cu putine calorii si este revigoranta cand vine vorba de raceli plus ca la noi cei mici o adora. Si aceasta este cauza pentru care o pregatesc ori de cate ori am ocazia si se prepara foarte usor. Bunica mea spune ca supele se fac aproape singure, noi trebuie sa avem grija sa punem din cand in cand cate ceva ingrediente in oala :)))))
Primul pas este sa pregatesc zarzavaturile. Razui pe lamele mari de la razatoare 2 morcovi medii, o bucata de telina, o bucata de radacina de patrunjel si o bucata de pastarnac si toc marunt 2 cepe dupa care le pun pe foc pentru 20 de minute intr-o oala in care am pus 4 l de apa.
Cat timp fierb zarzavaturile ma ocup de perisoare si toc cu masina de tocat carnea, am folosit pieptul si pulpele de la un pui, pe care o amestec cu 2 oua, 2 linguri de orez, cateva fire de patrunjel verde tocat marunt, o lingurita de pesmet si sare. Pentru a forma perisoarele iau cu lingura din amestecul de carne si apoi modelez usor cu mainile umezite in apa pana cand se formeaza niste mingi de dimensiunea unor caise. Atunci cand fac perisoare, sau chiftele, am tot timpul un bol cu apa rece la indemana.
Inainte sa le pun in oala cu zarzavaturi care fierbe dau focul la minim si apoi pun pe rand perisoarele in supa. De cum intra in apa carnea se strange. Le las sa fiarba 20 de minute dupa care pun o conserva de rosii intregi pe care le toc marunt si o lingurita de bulion. Vor mai fierbe asa inca 10 minute dupa care iau oala dupa foc.
La servire imi place sa presar patrunjel verde proaspat cules din gradina pe care il toc marunt.