Este sezonul rece si ne dorim ca atunci cand ajungem acasa sa savuram ceva usor, gustos si caldut. Pentru mine o supa cremoasa si calda este ideala atunci cand imi doresc ceva reconfortant intr-o zi friguroasa.
Marturisesc ca dovleacul nu se gasea deloc printre preferatele mele dar de curand l-am degustat in cateva preparate, la cererea baietelului meu care il tot solicita atunci cand il vedea prin supermarket : ce este acela? este bun? luam si noi? …si am luat:).
Dovleacul este un super aliment, o leguma care nu trebuie sa lipseasca din meniul celor care vor sa manance sanatos. Este bogat in vitamine, minerale, este o bogata sursa de fibre si de asemenea este antioxidant plus ca are un continut caloric scazut.
Pentru suma crema de dovleac am spalat si curatat un dovleac placintar de aproximativ 1 kg si l-am taiat in bucati. Intr-o craticioara am pus 50 gr de un tpeste care am adaugat o bucata, cam cat o nuca, de ghimbir pe care am razuit-o in prealabil, si doi graunti de usturoi pe care de asemenea i-am razuit.
Dupa ce am amestecat de 3-4 ori am adaugat bucatile de dovleac si am pus apa cat sa le acopere, zeama de lamaie si am lasat sa fiarba pentru 20 de minute.
Cand bucatie de dovleac s-au inmuiat am blenduit totul, am adaugat putina sare iar la servire am adaugat nucsoara macinata si parmezan deasupra. Se poate prepara si in post inlocuind untul cu ulei de masline si se renunta la parmezan.