Vara este sezonul fructelor si trebuie sa le savuram si sa profitam de ele din plin. Iar ciresii nostrii din gradina, care pana acum un an faceau cate 5-6 cirese, acum sunt plini, o sa avem cu ce sa umplem camara cu bunatati :). Dar pana la conservat vreau sa ma bucur putin de ciresele proaspete si dulci intr-o prajitura simpla, pufoasa si aromata.
Voi face repede un pandispan pufos.
Cat timp curat ciresele de codite scot un pachet de unt din frigider si il las la temperatura camerei, fiind vara va deveni moale destul de repede. Apoi cern 500 gr de faina in care adaug un praf de sare si un plic de praf de copt.
Untul este moale acum si il voi freca cu 250 gr de zahar, adaug pe rand 5 oua, esenta de vanile, coaja rasa de la o lamaie, un strop de esenta de migdale care da un plus de savoare, 250 ml de lapte si amestec totul pana cand compozitia devine omogena dupa care adaug treptat si faina.
Pun aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si deasupra presar ciresele curatate de samburi dupa care bag prajitura la cuptor pentru 45-50 minute. Am ales sa coc prajitura intr-o forma de guguluf, pentru un aspect diferit. Ca sa verific daca s-a copt fac testul cu scobitoarea.
Simplu si usor de facut iar la final rasfatul mult asteptat cu o prajitura pufoasa si aromata cu cirese..