Sunt mici, gustoase, ideale pentru o mica gustare pe fuga, sunt niste mini batoane cu cocos si blat subtire de biscuit aromat si moale. Iata o varianta de desert care se prepara foarte rapid si usor iar rezultatul este o bucurie.

Imi plac foarte mult batoanele cu nuca de cocos dar vreau sa evit cat de mult posibil sa cumpar din comert asa ca am decis sa le prepar acasa.

Pentru inceput am facut repede un aluat pentru blatul de biscuit din 350 gr de unt moale, 240 gr de zahar pe care le-am mixat impreuna pana cand s-a topit zaharul si a rezultat o crema fina dupa care am adaugat treptat o cana de faina cernuta in prealabil si un praf de sare. Aluatul astfel format l-am impachetat in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 30 de minute.

Timp in care am pregatit compozitia cu nuca de cocos astfel: am amestecat o cutie de lapte de cocos cu 200 gr de fulgi de cocos si 2 linguri de zahar pudraÔÇŽatat ­čÖé .

Mini batoane cu nuca de cocos si biscuit

Cand aluatul s-a intarit putin  l-am intins intre doua folii de copt cu ajutorul unui sucitor si l-am pus in tava de copt pe hartie de copt.

Mini batoane cu nuca de cocos si biscuit

L-am lasat in cuptor 6-7 minute  dupa care am scos aluatul de biscuit si l-am lasat sa se raceasca. Pasul urmator a fost sa pun amestecul de cocos pe biscuit si sa il nivelez cu ajutorul unei spatule apoi l-am taiat in bucati patrate pe care le-am pus pe un gratar.

Am topit repede 100 gr de ciocolata amaruie la baia de aburi pentru a o presara deasupra batoanelor sub forma de firicele.

Mini batoane cu nuca de cocos si biscuit

Mini batoane cu nuca de cocos si biscuit