Inghetata, dulcele copilariei, fericire pe bat, la cornet sau pahar.
Trebuie sa recunosc ca era un timp in care ma temeam foarte tare sa fac inghetata in casa. Mi se parea foarte complicat. De ce? Nici eu nu stiu. Pur si simplu nu imi faceam curaj sa incerc, dar de cand am descoperit aceasta retete de inghetata, marturisesc faptul ca acum nu ne lipseste niciodata din congelator.
Vom parcurge in randurile ce urmeaza pasii spre o inghetata facuta in casa deosebit de cremoasa, savuroasa, aromata si pentru care, ce credeti, nu este necesar un aparat de facut inghetata, desi este de mult timp pe lista mea de must have nu l amn achizitionat inca. Poate cine, ma voi ocupa de asta cat de curand.
Dar pana atunci voi incepe, din nou, sa fac ingheta. Pentru inceput am separat albusurile si galbenusurile de la 9 oua de tara. Galbenusurile se mixeaza cu 150 gr de zahar pana cand devin o spuma pufoasa si isi tripleaza volumul, apoi adaug esenta de vanilie.
Albusurile se mixeaza si ele pana cand devin spuma dupa care se adauga treptat 150 gr zahar.
Separat am batul 1 l frisca lichida pana cand a capatat consistent unei smantani groase.
Amestec cele trei compozitii si compozitia finala o impart in doua. In una din cele doua jumatati adaug 50 gr de cacao si amestec din nou. Acum avem doua compozitii, cea de vanilie si cea de cacao. Intr –un vas care se poate baga la congelator, o caserola de plastic, am asezat in straturi mai intai compozitia cu cacao, apoi dulceata de visine ( niciodata fructe cruzi deoarece acestea contin apa care va forma gheata, si nu ne dorim asta) si la final compozitia de vanilie.
Am bagat caserola la congelator pentru cateva ore, trebuie sa stea la congelator minim 6 ore.
Trebuie sa incercati, este foarte simplu si o sa va placa garantat!