Imi place ciocolata, pentru mine deserturile supreme sunt acelea care contin ciocolata iar un tort cu ciocolata este unul dintre acestea. Si cum am avut pofta de ceva bun cu ciocolata m-am gandit imediat la un tort acoperit cu multa ciocolata asa ca m-am apucat de treaba.
Am pregatit ingredientele pentru blat. Am cernut impreuna cu un praf de sare si un plic de praf de copt 300 gr de faina apoi am separate albusurile de galbenusuri de la 6 oua de tara si le-am mixat separat impreuna cu cate 100 gr de zahar pana cand au devenit spuma. Separat am topit la baia de aburi 100 gr de ciocolata neagra pe care ulterior am adaugat-o peste galbenusuri si am amestecat.
Compozitia astfel rezultata am turnat-o peste albusuri, am adaugat putina esenta de migdale si am amestecat usor prin rasucire dupa care am adaugat treptat faina si un borcan de dulceata de caise si am amestecat din nou. Am bagat blatul la cuptor pentru 45 de minute.
Dupa ce s-a copt l-am pus pe un gratar sa se raceasca. Acum e timpul pentru glazura de ciocolata, care vreau sa fie din belsug. Pentru asta am pus intr-o craticioara 100 gr de apa cu 150 gr zahar, 50 gr cacao, 200 ml smantana lichida si las pe foc cateva clocote dupa care opresc focul, las putin sa se domoleasca si pun 200 gr ciocolata neagra si amestec pana cand se omogenizeaza apoi pun un plic cu gelatina granule hidratate in prealabil.
Amestec din nou pana cand se dizolva granulele de gelatina dupa care strecor glazura pentru a a vea un spect mai fin, matasos. Atunci cand s-a ingrosat putin o torn in etape peste blatul de tort peste care am intins gem de caise.
A iesit exact asa cum vroiam, un blat gustos si aromat acoperit cu cioocolata, un deliciu.