Cine nu a auzit pana acum de quinoa? Cred ca aceasta pseudocereala este prezenta in bucataria multor pesoane care doresc  sa manance sanatos, este extreme de hranitoara si bogata in nutrienti. Poate fi considerate un substitut pentru orez, se si pregateste in acelas fel adica se adauga granulele de quinoa in apa fiarta cu putina sare si se fierb cca 20 minute dar inainte de fierbere se spala in cateva ape pentru a se indeparta astfel pelicula amara care investe boabele si care poate strica gustul preparatelor. Si nu ne dorim acest lucru.

Voi prepara o salata calda de quinoa cu niste legume trase la tigaie. Pregatesc mai intai legumele, 100 gr de mazare, un morcov, o bucata de radacina de telina si niste fasole verde,  pe care le tai in cuburi mici si le calesc in tigaia incinsa in care am a pus 50 ml ulei si 2 catei de usturoi pisati. Calesc legumele 10 minute, apoi adaug o ceasca de vin si las sa fiarba cu un capac deasupra 15 minute.  Cand sunt gata le dau deoparte si pregatesc quinoa asa cum am mentionat mai sus. Amestec  legumele cu quinoa intr-un bol si presar marar verde tocat.

Salata calda de quinoa cu legume trase la tigaie

Salata calda de quinoa cu legume trase la tigaie

Salata calda de quinoa cu legume trase la tigaie

Salata calda de quinoa cu legume trase la tigaie

Salata calda de quinoa cu legume trase la tigaie

Salata calda de quinoa cu legume trase la tigaie