Dovlecelul, este leguma minune, este atat de versatil, la indemana si potrivit in o multime de preparate. Daca mi se intampla sa nu stiu ce sa gatesc si gasesc un dovlecel in frigider imi vin in minte multe idei si le si pun in practica.
Asa este si cazul acestei paste aperitiv din dovlecei pe care o voi prezenta in randurile ce urmeaza.
Este un preparat potrivit pentru a fi servit ca o garnitura usoara sau ca sos, este foarte usor de preparat si gustos. Eu am ales sa il servesc ca si aperitiv insotit de paine prajita crocanta.
Am curatat 3 dovlecei medii de coaja si de mijlocul cu seminte, i-am taiat in bucati mici si i-am pus la fiert intr-o craticioara cu 1 l apa si putina sare.
Dupa ce s-au fiert bucatile de dovlecel, le-am scos din apa si le-am pus la scurs. Apoi le-am pus intr-un castron impreuna cu 2 lingurite de mustar, 50 gr unt, 3 catei de usturoi pisati, sare, zeama de lamaie,2 linguri parmezan ras si am mixat totul pana cand a devenit o pasta foarte moale si fina dupa care am adaugat patrunjel verde tocat marunt.
Am alaturat acestei delicioase paste aperitiv paine prajita crocanta si am presarat putin ulei de masline deasupra.