Friganelele sunt niste amintiri dulci din copilarie, ma fac sa retraiesc diminetile in care ma trezea mirosul de friganele, inmiresma toata casa si stiam ca ceva bun se intampla la bucatarie.

Imi era dor sa mananc friganele si le-am facut din nou azi pentu baietelul meu care le numeste “painica dulce”:).

Aveam doua paini vechi de doua zile si m-am apucat de treaba.

Friganele

Am taiat painea felii grosute si am spart 6 oua pe care le-am pus intr-un castron impreuna cu 4 linguri de zahar pudra, esenta de vanilie, 200 ml smantana lichida. Am amestecat totul cu furculita. Apoi am pus o lingurita de unt intr-o tigaie si am pus-o pe foc.

Am inmuiat feliile de paine in amestecul de ou, le-am intors pe ambele parti si apoi le-am pus in tigaia incinsa sa se friga unde au stat cel mult  1 minut pe fiecare parte. Am repetat operatiunea pana cand am terminat toate feliile de paine.

Se pot servi alaturi de diverse sortimente de dulceata, gem poate ciocolata, miere sau smantana.  Mie imi place sa le savurez simple, cu putin zahar pudra presarat deasupra. Sunt ideale pentru micul dejun sau o simpla gustare.