Tot timpul ramane carne in plus dupa fiecare gratar iar sa o consumam ca atare nu mai are acelasi efect, nu mai e asa suculenta si gustoasa ca proaspat luata de deasupra jarului incins asa ca de fiecare data o integrez in alte preparate. De data aceasta m-am gandit sa o asociez cu niste lipii libaneze alaturi de un sos pesto si fasole rosie trasa la tigaie.

Am avut vreo trei bucati de piept de pui, o cutie de conserva cu fasole rosie si ca dressing am ales un sos pesto pe care l-am preparat  cam cu ce am gasit prin frigider.

Asadar am feliat bucatite de piept de pui, care sunt deja asezonate de la gratar dupa care am desfacut conserva de fasole si am rasturnat-o intr-o tigaie in care am pus o lingura de ulei de masline si am calit-o putin alaturi de cateva fire de marar verde tocat, un praf de sare si piper.

Pentru sosul pesto am razuit niste parmezan, am tocat marunt 2 catei de usturoi si cateva fire de patrunjel  verde, am stors zeama de lamaie, am pus cam o lingura de ulei de masline, sare si piper in blender si am mixat de cateva ori pana cand totul a devenit o pasta, nu foarte fina pentru ca nu asta mi-am dorit.

Apoi am intins sos pe suprafata unei lipii, am pus fasole rosie si bucati de piept de pui si a iesit un deliciu, un amestec de arome si texturi care se imbina de minune.