![Saramura de crap gatit pe pat de sare](https://foodjoy.ro/wp-content/uploads/2018/10/Saramura-de-crap-7.jpg)
Saramura de crap gatit pe pat de sare este unul din felurile mele preferate de mancare. Am descoprtit acum ceva timp aceasta reteta si nu trece vara pana cand nu savuram acest preparat. Ultima tura de rosii coapte din gradina si cu cativa crapi proaspat capturati ( de la pescarie :)) sunt un prilej pentru a prepara din nou aceasta mancare delicioasa si gustoasa.
Am eviscerate si am spalat 3 crapi dupa care i-am taiat in bucati pe care le-am pus la foc pe un pat de sare mare pe o plita de metal. Am folosit 400 gr de sare mare. Am lasat bucatile de peste sa se gateasca 5-7 minute, in functie de grosimea fiecareia, pe fiecare parte. Le-am dat deoparte iar atunci cand s-au racit am indepartat surplusul de sare.
Am pregatit saramura astfel: am pus 4 l de apa intr-o oala pe care am pus-o pe foc apoi am adaugat 6 rosii coapte si taiate in bucati mici, un ardei capia pe care l-am taiat de asemenea in bucati mici, 3 linguri de bulion de casa, o lingurita de zahar, 5 graunti de usturoi, 3 foi de dafin, cateva boabede piper, cateva fire de leustean verde, cateva fire de patrunjel verde, 100 ml ulei de floarea soarelui si am lasat pe foc pana cand s-au fiert legumele. Am adaugat apoi bucatile de crap si am dat oala la o parte.
Am servit aceasta saramura gustoasa exact asa cum se cuvine, cu mamaliguta calda si ardei iute.