Incep usor, usor sa se coaca legumele prin gradina, una cate una apar prin cuiburi, lujeri si am decis sa culeg cateva. Am gasit cateva teci de fasole, 2 dovlecei, 2 ardei grasi si doua crengute de marar verde si am pus la cale prepararea unui ghiveci delicios de legume.
Am tocat marunt 2 graunti de usturoi, o ceapa mare si o bucata de telina si am tocat rondele un morcov iar pe toate le-am pus intr-o tava potrivita pentru cuptor. Apoi am spalat legumele proaspat culese si le-am taiat in bucati maricele si le-am pus in tava peste zarzavaturi, am adaugat o cutie de conserva cu rosii intregi pe care le-am tocat marunt , am presarat sare si am stropit cu ulei si am amestecat totul. Pentru putina culoare am pus cateva linguri de bulion impreuna cu o lingurita de zahar pentru a echilibta gustul acrisor al rosiilor si al bulionului si , din nou, am amestecat iar deasupra am pus doua crengute de marar verde pentru un plus de aroma.
Am acoperit tava etans cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptor pentru o ora. Ghiveciul este gata atunci cand se inmoaie legumele dar nu atat de mult incat sa se zobeasca deoarece vreau sa aiba putina textura. La final am presarat marar verde tocat marunt.