Vara este sezonul dovleceilor si ne bucuram cu totii sa ii savuram in multe variante de preparate dar trebuie sa recunosc ca imi plac la fel de mult si zucchini, pentru diversitate si culoare. Atat dovleceii cat si zucchini, niste veri mai indepartati ai acestora 🙂 , sunt plini de substante nutritive si nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostru, plus ca au putine calorii si sunt recomandati si in diverse diete.
Atunci cand cumpar branza proaspata de capra primul lucru care imi vine in gand este budinca de zucchini, care este extrem de simpla si gustoasa.
Asadar am pregatit ingredientele. Am avut la indemana 3 zucchini si o bucata de branza de 250-300 gr.
Am calit in tigaie in 50 ml de ulei 2 fire de ceapa verde si doi catei de usturoi tocate marunt peste care am pus zucchini taiati cuburi si un praf de sare si i-am lasat cateva minute pe foc amestecand din cand in cand.
Atunci cand s-au inmuiat putin am oprit focul. Separat am razuit branza intr-un castron peste care am pus o lingura de mustar boabe, 4 oua si cateva fire de patrunjel verde tocat si am amestecat, apoi am adaugat zucchini caliti cu ceapa si usturoiul si am amestecat din nou totul. Am tapetat cu pesmet o tava care este potrivita pentru cuptor si am turnat amestecul. Pentru gratin am pregatit un amestec de parmesan razuit, pesmet si patrunjel verde cu care am acoperit budinca dupa care am bagat tava la cuptor pentru 40 minute.
A iesit exact cum imi doream, gustoasa, crocanta la exterior.