Iata un fel de mancare foarte usor de preparat, un amestec de legume care merg foarte bine impreuna, potrivit in orice moment al zilei fie pranz sau cina. Poate fi servit ca atare sau ca si garnitura langa alte preparate, de preferat din carne. Eu prefer aceasta mancare ca atare cu putin parmezan razuit deasupra atunci cand este calda la care adaug bineinteles si patrinjel verde proaspat, care este preferatul meu cand vine vorba de garnisit.
Avand prin frigider vreo trei fire de praz, trei dovlecei, cateva rosii bine coapte ( sunt potrivite si rosiile din conserva) si un morcov m am apucat de treaba. Am pus o tigaie pe foc cu 50 ml ulei. Cand s-a incins uleiul pun morcovul taiat rondele si il calesc putin dupa care adaug prazul taiat de asemenea rondele dar ceva mai groase deoarece vreau sa isi pastreze textura in procesul de gatire.
Las totul pe foc pentru 5-7 minute dupa care adaug dovleceii taiait cuburi si rosiile decojite taiate cuburi, adaug o ceasca cu vin alb si bag totul la cuptor pentru o ora.
Cand este gata scot tigaia din cuptor si o las sa se raceasca putin dupa care savurez acesata mancare, asa cum am spus cu parmezan razuit.
A fost un pranz reusit.