
Pilaful de orez este un preparat de origine asiatica care s-a integrat si se gaseste tot mai des in bucataria romaneasca. Pilaful ste foarte versatil si exista o multime de modalitati si variante de a il prepara.
Eu aleg, de regula, sa gasesc varianta cea mai usoara si rapinda atunci cand gatesc iar pilaful de orez nu face exceptie. Asa ca va voi arata cum imi usurez munca prin prepararea unui pilaf de orez la cuptor cu legume, pui de tara si parmezan. Se prepara extreme de simplu intr-un timp scurt.
Intr-o tava adanca care este potrivita pentru cuptor torn 150 ml ulei de floarea soarelui, o bucata de telina tocata in bucatele mici, 2 morcovi taiati rondele, 2 cepe tocate marunt, un ardei capia tocat in bucati mici, 5 rosii tocate marunt, 4 linguri de bulion, o lingurita de zahar, o ceasca de vin alb, 3-4 graunti de usturoi zdrobiti ( ca si procedura folosesc intotdeauna lama unui cutin gros cu care apas grauntii de usturoi), sare, 300 gr orez trecut prin 2-3 ape , 1 l supa de pasare si un pui taiat in bucati.
Amestec toate ingredientele in tava dupa care acopar etans cu folie de aluminiu si bag tava la cuptor pentru o ora si jumatate.
Cand este gata si nu s-a racit complet presar deasupra patrunjel verde tocat marunt si razui parmezan.