Imi place la nebunie carnea de pui, nu are un gust pregnant si poate fi alaturata multor ingrediente care merg de minune cu carnea de pui.

Pentru a combina mai multe gusturi si arome am ales sa pregatesc un fel de mancare deosebit, cu pui fraged foarte bine facut, cu mango si cartofi dulci. Ador fiecare din aceste ingrediente separate asa ca m-am gandit sa le combin pentru a face ceva cu adevarat delicios si spectaculos, o explozie de gusturi si arome.

Am spalat si eviscerat un pui de curte din care am pus deoparte pulpele si pieptul. Am spalat din nou bucatile de pui, le-am sters prin tamponare cu prosoape de hartie si le-am pus intr-o tigaie incapatoare, care merge si la cuptor, in 100 ml ulei de floarea soarelui. Le-am lasat sa se rumeneasca bine pe toate partile si apoi le-am dat deoparte pentru a  ma ocupa de baza acestui preparat.

Pui cu mango si cartofi dulci

Baza este clasica. Am curatat, spalat si tocat doua cepe, doi morcovi, si 4 catei de usturoi pe care le-am pus in tigaia incinsa in uleiul in care s-au rumenit mai devreme bucatile de pui. Dupa ce s-au inmuiat putin am adaugat o ceasca de vin alb, un ardei gras si un ardei capia tocati cuburi si am acoperit tigaia pentru  15 minute. Dupa ce au trecut cele 15 minute am pus in tigaie si bucatile de pui, o ceasca cu apa, am acoperit si am bagat totul la cuptor la 200 grade timp de o ora.

 

Dupa o ora am scos tigaia, am adaugat 3 cartofi dulci medii taiati cuburi si doua mango de asemenea taiate cuburi si am bagat din nou tigaia acoperita la cuptor pentr 20 si apoi 10 minute fara capac. Apoi am lasat sa se odihneasca 20-30 minute, am presarat patrunjel verde deasupra .

Pui cu mango si cartofi dulci

A iesit exact asa cum ma asteptam, o bucurie la fiecare imbucatura.

Pui cu mango si cartofi dulci