Lintea este un aliment sanatos si gustos si de putin timp este nelipsita din camara mea.

Pe langa sursa importanta de antioxidanti, minerale si bogatia in fibre, lintea este si un aliment versatil care se gaseste in diferite sortimente precum linte rosie, verde, bruna si pentru care exista numeroase posibilitati de a il prepara. Lintea este delicioasa in salate, supe, mancaruri.

Imi place mult sa consum linte si am ales de curand sa pregatesc o mancare de linte cu mustar frantuzesc boabe, pentru o textura crocanta si usor acida. Se pregateste extreme de usor si este forte gustoasa.

Am calit in 50 ml de ulei o ceapa medie taiata marunt impreuna cu 3 catei de usturoi taiati de asemenea marunt. Cand s-au inmiuat putin am adaugat 200 gr de linte rosie pe care am spalat-o in prealabil si am tinmut-o in apa 4 ore , se lasa si peste noapte insa eu, recunosc, am preparat-o pe fuga :).

Mancare de linte rosie cu mustar frantuzesc boabe

 

Apoi am acoperit cu o ceasca de vin alb si una cu apa, am adaugat 2 linguri de mustar frantuzesc boabe, un praf de sare, o lingura de bulion dupa care am amestecat si am acoperit  cratita cu un capac si am lasat la fiert  30 minute.

Mancare de linte rosie cu mustar frantuzesc boabe

Dupa ce a fiert am dat cratita deoparte si am presarat marar verde proaspat. Este o mancare  delicioasa si ca atare si de asemenea este potrivita ca si garnitura.

Mancare de linte rosie cu mustar frantuzesc boabe