Intotdeauna ramane ceva carne de la gratarul din week-end si o valorific in zilele imediat urmatoare. Apelez destul de des la aceasta metoda de “ reciclare” a carnii ramase de la gratar care este deja asezonata. Exista destul de multe retete de preparate cu carne deja gatita iar eu am experimentat cateva pe care le voi posta si aici. Si ca tot vorbim de reciclare am gasit ceva arpagic prin camara si ma gandeam la ce poate fi folositor, in afara de plantat razoareJ. Imediat m-am dus cu gandul la cateva bucati de muschi de porc la gratar si le-am asociat unei tarte sarate, Quiche.

Am pregatit mai intai aluatul pentru tarta din 300 gr faina, un praf de sare, 3 galbenusuri de ou, 150 gr unt la temperatura camerei pe care le-am amestecat cu mana pana cand aluatul s-a inchegat si l-am modelat in forma de minge dupa care l-am lasat la frigider pentru 30 de minute timp in care m-am ocupat de umplutura.

 

Am curatat vreo 300 de gr de arpagic rosu si l-am pus la calit in tigaie cu 50 ml ulei de floarea soarelui si doi graunti de usturoi tocati marunt.

Cand s-au inmuiat putin am pus in tigaie o ceasca de vin alb sec si am lasat pe foc pentru 5 minute dupa care am adaugat carnea taiata in bucati mici ( am folosit 3 bucati de muschi de porc la gratar), am presarat putin cimbru si am pus niste frunze de spanac proaspat apoi am dat tigaia deoparte sa se racorerasca putin.

Cand s-a racit amestecul de carne cu arpagic am adaugat 2 oua si cateva fire de patrunjel tocate marunt.

Aluatul a devenit  perfect de modelat  si cu ajutorul unui sucitor l-am intins pe o tava de tarta si l-am intepat cu furculita din loc in loc dupa care am pus umplutura.

Apoi am bagat tarta la cuptor pentru 45 de minute.  Apoi totul s-a transformat intr-o incantare a papilelor gustative, un amalgam de gusturi si texturi.