S-au copt si in gradina, sunt si in piata, e sezonul vinetelor si le gasim peste tot, motiv pentru care trebuie sa profitam din plin de acest privilegiu si sa le savuram la maxim. Am degustat acum ceva timp o specialitate cu rulouri de vinete cu branza feta in sos de rosii, mi s-a parut pur si simplu delicioasa si m-am gandit ca acum e momentul sa o incerc si eu. Acesta este un preparat simplu si foarte gustos iar vara toate ingredientele sunt la indemana.
Am avut 3 vinete mari pe care le-am curat de coaja si le-am taiat pe lung in felii de aproximativ 1 cm grosime si le-am pus pe tigaia grill unde le-am lasat 2 minute pe fiecare parte.
Am preparat un sos gustos de rosii in felul urmator: am pus 50 ml ulei intr-o tigaie impreuna cu o ceapa tocata foarte marunt, 3 catei de usturoi apoi am adaugat 6 rosii decojite, sare, 3 linguri de bullion, o lingurita de zahar si busuioc uscat. Am lasat sa fiarba 20 de minute dupa care am dat tigaia deoparte si am pregatit rulourile de vinete pe care le-am umplut cu branza feta.
Intr-un vas care merge la cuptor am asezat rulourile de vinete umplute cu branza feta, am acoperit cu sosul de rorii si am adaugat cativa catei de usturoi zdrobiti. Am dat totul la cuptor pentru 45 minute.
Rezultatul a fost pe masura asteptarii, un preparat delicios, un amestec de arome si gusturi care se potrivesc de minune impreuna.