Pui cu ananas, ghimbir si orez brun

Nu de mult timp combinatia dintre carne si fructe era rara si privita cu reticenta, era ceva indraznet. Acum insa este foarte des intalnita, mai ales odata cu largirea orizonturilor culinare spre mancarea asiatica. Si trebuie sa recunoastem ca aceasta combinative este una delicioasa iar eu m-am gandit la un preparat din carne de pui cu ananas care este preferatul nostru oricand. Ananasul, pe langa faptul ca este un fruct dulce, aromat, ajuta si la digestie si merge foarte bine gatit alaturi de carnea de pui care este prieten bun si cu ghimbirul, trebuie sa recunosc ca nu imi lipseste niciodata din frigider.

Pui cu ananas si ghimbir deci…

Sa strangem mai intai ingredientele: un piept de pui, 300 gr orez brun, o cutie cu compot de ananas, ½ ardei gras rosu, ½ ardei gras verde, 1 morcov, o bucata ( cat o nuca) de ghimbir, o bucata de radacina de telina, 2 linguri pasta de tomate, o ceasca de vin alb, o ceasca de apa, 100 ml ulei, sare, piper, patrunjel verde.

Incep cu pieptul de pui pe care il spal si il tai cuburi, Intr-o tigaie, de tip wok, adaug uleiul si ghimbirul curatat de coaja si ras pe razatoare mica. Cand s-a incins uleiul cu ghimbir, acesta din urma nu trebuie sa se arda, adaug bucatile de pui, sare si piper.

Il las sa se prajeasca in tigaie pana cand se avapor apa lasata si se rumeneste carnea scot totul pe un platou si las putin deoparte. In aceeasi tigaie pun, taiate in forma de betisoare, morcovul, ardeiul si telin,  acopar cu un capac si las sa fiarba inabusit  5 minute si adaug ceasca de vin alb.

Apoi adaug ananasul taiat cuburi precum si zeama din compot iar dupa cateva clocote pun pasta de tomate diluata cu o ceasca de apa, amestec din nou si adaug bucatile de pui si le las sa isi amestece aromele pentru 5 minute pe foc.

Dau totul deoparte pana cand fierbe orezul, dupa metoda clasica ( se pune orezul in apa clocotita cu putin asaresi se fierbe pentru 20 de minute).

Am asezat pe o farfurie, pe un pat de orez brun, amestecul de pui cu legumele, am stropit cu o lingura din sosul dulce acrisor si am presarat patrunjel verde proaspat.

 

Un fel de mancare foarte rapid, simplu iar rezultatul…hhmm…trebuie sa incercati.