Au aparut cartofii noi de ceva timp si acum profit din nou de ocazie sa prepar ceva bun si gustos. Am si un tacam de pui de tara, ramas dupa ce am folosit pieptul si pulpele pentru a prepara o supa usoara si delicioasa de perisoare. Si cu toate acestea voi pregati o mancare de cartofi foarte simpla si gustoasa.

Pentru inceput am taiat in bucati tacamul de pui ( 2 aripi, partea din spate, organe – inima, ficat) si le-am pus  pe foc intr-o cratita cu 100 ml ulei de floarea soarelui sa se rumenerasca putin .

Dupa ce s-au rumenit bucatile de pui, le-am scos pe un platou iar in uleiul in care s-au prajit am pus 2 cepe de marime medie tocate marunt, o bucata de radacina de telina taiata cuburi, un morcov taiat rondele si 3 catei de usturoi tocati marunt si am lasat zarzavaturile  sa se caleasca timp de 10 minute.

Intre timp am curatat 2 kg de cartofi noi, de fapt am indepartat coaja subtire prin razuire cu lama cutitului, si i-am pus in cratita peste zarzavaturi, am pus apa cat sa acopar legumele si am adaugat  bucatile de pui.

Cratita a ramas pe foc 10 minute dupa care am pus o cutie de rosii intregi in conserva pe care le-am tocat marunt, doua linguri de pasta de tomate si o lingurita de zahar apoi am zdrobit 2 catei de usturoi dupa care am lasat totul sa fiarba inca 15 minute iar apoi am oprit focul. Am presarat marar verde tocat marunt.

Si iata, o mancare simpla, foarte usor de preparat si gustoasa, ca la mama acasa :).