Atunci cand am pofta de ceva dulce si bun de multe ori checul este desertul care imi vine in minte. Este dulce, pufos, aromat, cu umpluturi diverse si gustoase. Mie imi place sa il savurez dimineata la cafea, asa ca maine de dimineata vreau sa gasesc la bucatarie un chec cu smantana si rahat.
Voi incepe sa il pregatesc. Pentru inceput cern 350 gr de faina cu un praf de sare si un plic de praf de copt peste care adaug 150 gr de rahat in diverse culori si arome taiat in cuburi maricele si amestec.
Am separat 6 oua iar albusurile le-am batut spuma cu 200 gr de zahar si o lingurita de zeama lamaie dupa care am adaugat galbenusurile, 200 gr de unt moale, 200 gr de smantana grasa si coaja rasa de la o lamaie. Amestec totul foarte usor, prin rasturnare dupa care adaug faina cu rahatul treptat si amestec din nou prin raspurnare cu telul si torn compozitia in tavile de copt tapetate cu ulei si faina si le bag in cutor pentru 45 de minute. Au iesit doua checuri.
Ca sa verific daca s-au copt fac testul cu scobitoarea, nu da gres niciodata.
Dupa ce s-au racit am facut o glazura dulce acrisoara din 150 gr zahar pudra si zeama de la o lamaie pe care le-am amestecat cu telul pana cand am obtinut o pasta alba si moale pe care am turnat-o deasupra checurilor.