E clar a venit vara! Ce bucurie, in sfarsit vom avea parte de caldura, soare si…fructe proaspete din belsug. In gradina s-au copt capsunile si am cateva planuri cu ele. Pentru inceput le voi savura intr-o tarta simpla, aromata si delicioasa.

Aluatul pentru tarta il fac din 300 gr de faina, 3 galbenusuri de ou, 150 gr unt moale, 100 gr zahar pudra, un praf de sare. Amestec  toate ingredientele pana cand aluatul se incheaga si pot forma o minge pe care o invelesc in folie alimentara dupa care o las la rece. Intre timp pregatesc fructele.

 

Am spalat si am curatat de codite 500 gr de capsuni proaspat culese din gradina si le pun intr-o cratita pe aragaz impreuna cu 150 gr zahar pudra, esenta de vanilie si las pe foc sa fiarba 10 minute pana cand amestecul a capatat aspect de dulceata dupa care iau cratita dupa foc si o las deoparte .

Intre timp aluatul s-a intarit putin cat timp a stat la frigider si este perfect pentru a fi intins in tava pentru tarta .

Dupa ce aluatul este intins in tava Il bag pentru 20 de minute la cuptor dupa ce inainte il intep cu furculita. Cat timp sta aluatul la cuptor ma ocup de gelatina. Pun un plic de gelatina granule la hidratat in 100 gr apa rece iar dupa cateva minute, timp in care gelatina a absorbit toata apa, torn peste fructe si amestec incet pana cand se dizolva granulele de gelatina.

Au trecut cele 20 de minute, scot aluatul si il lasa sa se raceasca dupa care voi pune peste acesta fructele cu gelatina si las tarta 2 ore la rece.

Un desert delicios, plin de aroma si savoare.