Imi place foarte mult combinatia de banana cu ciocolata si cum la noi bananele sunt aproape la ele acasa, nu lipsesc niciodata, le gasesc noi intrebuintari cu  o singura conditie… sa fie foarte coapte.

Imi era pofta de ceva dulce si bun, si cum ciocolata este printre primele variante iar vreo trei banane foarte coapte din fructiera emanau o mireasma bogata m-am decis sa le combin cumva si am facut o prajitura cu mousse de banana cu ganaj de ciocolata.

Am inceput cu blatul pe care l-am facut dupa metoda clasica din 4  oua, 4 linguri de faina, 4 linguri de zahar , 30 gr cacao, un praf de sare si jumatate de  plic de praf de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat spuma albusurile dupa care am adaugat 2 linguri de zahar apoi am mixat galbenusurile cu 2 linguri de zahar si am adaugar cacaua cernuta, am amestecat si am adaugat treptat albusurile dupa care am inglobat incet faina cernuta in prealabil cu praful de copt si sarea. Am bagat blatul la cuptor pentru 45 de minute. Dupa ce s-a copt l-am lasat sa se raceasca, si am pregatit un sirop din 500 ml apa pe care cu 150 gr zahar pe care le-am pus intr-o cratita pe foc si am adaugat zeama si coaja de la o jumatate de lamaie. Dupa ce a fiert cateva clocolte am oprit focul si am lasat sa se raceasca putin apoi am adaugat putina esenta de vanilie. Am incadrat blatul intr-un inel dreptulghiular reglabil si l-am insiropat.

Prajitura cu mousse de banane si ganaj de ciocolata cu lapte

Am pregatit ganajul de ciocolata care se face foarte simplu din 200 gr de smantana lichida pe care am adus-o la punctul de fierbere intr-o craticioara dupa care am luat-o dupa foc si am adaugat 300 gr de granule de ciocolata cu lapte, am amestecat si am lasat deoparte sa se raceasca. Cand a inceput sa se inchege am pus ganajul peste blatul insiropt si am bagat la frigider.

Intre timp ampregatit mousseul de banana. Am pus in blender cele 3 banane foarte coapte iar piureul astfel obtinut l-am fiert putin  cu 2 linguri de apa iar cand s-a racit l-am amestecat cu 300 ml de frisca lichida pe care am mixat-o pana cand a devenit o spuma de consistenta unei smantani groase peste care am adaugat un plic de gelatina  pregatita in prealabil conform instructiunilor dupa plic.

Prajitura cu mousse de banane si ganaj de ciocolata cu lapte

Prajitura cu mousse de banane si ganaj de ciocolata cu lapte

Am lasat prajitura la frigider doua ore inante de servire. Apoi am pregatit repede o glazura dintr-un sirop de zahar (am pus la fiert 200 gr zahar si 100 ml apa  iar cadn a indeput sa faca bule mici am dat siropul la o parte dupa foc si am adaugat 300 gr granule de ciocolata) si am turnat-o peste prajutura.

A iesit exact cum ma asteptam. Mousse-ul  fin si aromat de banana combinat cu ganajul de ciocolata si blatul pufos insiropat…un deliciu.