
Nu de mult timp am participat la un targ cu vanzare de produse hand made, organizat la gradi, pentru care am pregatit limonada cu rodie, pe care o gasiti pe blogul meu la ” Racoritoare” si Cake Pops si , cum sunt preferatele baietelului meu, m-am gandit ca vor fi apreciate de toti copiii. Si asa a fost :).
Cake Pops sunt niste prajituri acadea intrucat ingredientele cheie sunt acelea ale unei prajituri si anume: blat, crema, glazura, diverse ornamente pentru decorare.
Sunt ideale la petreceri, aniversari, toata lumea le adora, decorate cu nuca macinata, fulgi de cocos, bombonici colorate vor fi o incantare pentru amatorii, mici si mari, de un mini desert gustos si delicious.
Blatul trebuie sa fie facut cu o zi inainte pentru a se faramita mai usor. Aveam un blat de ciocolata facut din 6 oua pe care le-am separate. Am batut spuma albusurile spuma cu 3 linguri de zahar si apoi am frecat galbenusurile cu 3 linguri de zahat, am adaugat esenta de vanilie si 100 gr ciocolata cu lapte topita la baia de aburi si am amestecat. Apoi am amestecat usor cele doua compozitii si am adaugat 6 linguri de faina cernuta in prealabil cu un praf de sare si o lingurita praf de copt iar dupa ce am obtinut un amestec omogen am bagat blatul la cuptor pentru 45 minute. Dupa s-a copt si racit l-am lasat in terasa acoperit cu servetel de hartie pana a doua zi.
Am pregatit din 300 gr ciocolata cu lapte si 200 gr frisca lichida o crema ganache astfel: dupa ce am adus frisca la punctul de fierbere, am oprit focul si am adaugat ciocolata si am amestecat pana cand aceasta s-a topit. Dupa ce s-a racit de tot am bagat-o la frigider pentru 2 ore iar apoi am mixat pana canda devenit o crema fina si moale, consistenta fiind aceea a unei smantani grase.
Am faramitat blatul si am amestecat firimiturile cu crema rezultand astfel un amestec omogen si inchegat din care am format apoi mingiute de marimea unei nuci.
Am avut la indemana ciocolata alba topita la baia de aburi, betele pentru Cake Pops si bombonici mici colorate pentru decor si am inceput sa formez acadelele Cake Pops.
Am introdus varful batului in ciocolata alba apoi in biluta din aluat si am repetat operatiunea pana cand am terminat aluatul. Apoi am scufundat fiecare acadea in ciocolata alba, am lasat sa se scurga surplusul de ciocolata si am presarat deasupra bombonici mici colorate.
Au iesit cateva Cake pops foarte dragalase si delicioase.