Pastele sunt un preparat rapid, eficient si preferat de multi dintre noi atunci cand ne e foame si dorim un fel de mancare usor si satios plus ca exista o multime de sortimente de sosuri cu care le putem combina.

Imi plac foarte mult pastele, exista in multe vaiante si forme si cel mai mult imi place faptul ca sosurile sau sortimentele pe care li le pot alatura sunt multiple, si poti sa pui absolut orice langa ele. Preferatele mele sunt tagliatelle cu somon, sunt delicioase si se prepara foarte usor.

Incep prin a pregati somonul. Presar cu piper si sare doua bucati de file de somon si le bag la cuptor pe hartie de copt intr-o tava pentru 15-20 de minute dupa care scot fileurile de somon si le rup in bucati mici si le las deoparte pana cand pregatesc sosul.  Fiind bine gatit se desprind foarte usor fibrele de carne.

Intr-o tigaie pun 50 ml de ulei de floarea soarelui si calesc 3 catei de usturoi tocati marunt dupa care adaug 3 zucchini taiati in bucati mici si las pe foc 10 minute pana cand acestia se inmoaie si torn o ceasca de vin roze si ii las sa fiarba 5 minute.

Tagliatelle cu somon

Adaug cateva rosii cherry taiate in doua iar cand acestea se inmoaie pun 200 ml de smantana lichida, zeama de lamaie si opresc focul.

Las sosul deoparte pana cand fierb pastele tagliatelle iar cand acestea sunt gata le pun in tigaie peste sos si pun tigaia pe foc pentru  2-3 clocote apoi sting focul.  Pun pastele pe o farfurie, adaug deasupra bucatile de somon si presar patrunjel verde.

Tagliatelle cu somon